Krimpplastic liniaal

Krimpplastic is een leuke manier om je eigen creaties te gebruiken om sleutelhangers en bijvoorbeeld pins te maken. Als je met het krimpplastic, ook wel shrinky dink genoemd, aan de slag gaat is het goed om te weten wat de krimpfactor is. Een handig hulpmiddel hiervoor is een liniaal van krimpplastic.

Wat heb je nodig?

Allereerst heb je natuurlijk het krimpfolie nodig wat je ook gaat gebruiken voor het maken van je eigen creaties. Daarnaast heb je een liniaal nodig of een werk mat met cm aanduidingen, een schaar, een watervaste stift of paintmarker en een perforator.

Aan de slag

Allereerst teken je een liniaal uit op het krimp plastic. Ik heb hiervoor gekozen voor 15cm, omdat ik denk dat al mijn creaties daarmee gemeten kunnen worden. Elke cm zet je een streepje en met een lange streep verbind je deze. Zet ook de aantallen erbij, dan is de liniaal straks makkelijk af te lezen.

Knip de liniaal uit en perforeer aan één kant een gaatje in het midden. Hierdoor kan je ook van je liniaal een sleutelhanger maken en je kan gelijk kijken hoe groot het gaatje is na het krimpen.

Hierna krimp je de liniaal door gebruik te maken van de oven of een hitte föhn. Plet de liniaal en klaar ben je. Je kan de gekrompen liniaal nu gebruiken om te meten hoe groot je design moet zijn voor het krimpen om de grootte te bepalen voor na het krimpen.

Heel veel succes met het uitproberen en zoals altijd mag je een berichtje hieronder achterlaten als je vragen hebt of als je wil reageren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *