Relief / hoogteverschil aanbrengen in je tuftwerk / rug / tapijt

Om in je werk reliëf aan te brengen zijn er verschillende mogelijkheden. Afhankelijk van hoe vaak je dit wil doen en hoeveel geld je er aan uit wil geven zijn hier verschillende opties om dit te doen. Oplopend in prijs.

Tuftschaar

tuftschaar tuften

Met een schaar kan je een klein beetje reliëf aanbrengen in je werk. Je kan bijvoorbeeld de randjes afronden, zodat deze duidelijker en strakker worden. Tevens kan je de buitenrand van je werk mooi gelijk knippen.

Needle punch naald

De needle punch naald is een handmatig middel waarmee tot ongeveer 5cm lusjes gemaakt kunnen worden in je werk. Op deze manier wissel je dus de machine af met handwerk. Om deze naalden goed te kunnen gebruiken is het handig om je daar van te voren in te verdiepen. Voor de tuftstof heb je minimaal een maat M of L naald nodig. Dit is de goedkoopste oplossing om heel veel relief te kunnen maken. De lusjes kan je zo laten, in staafjes knippen of scheren.

punch naald | neelde | needle punch | funky studio

Hand tufting tool

Deze tool is een halfautomatisch middel om lusjes aan te brengen in je tuftwerk. Met deze tool kan je redelijk snel lusjes van 4,5 tot 5,5 cm aanbrengen. Ook deze kunnen weer geknipt of geschoren worden.

Hand tufting tool | funky studio | tuften

Heavy duty rug carver / scheerapparaat / trimmer

Met deze rugcarver kan je sneller en meer reliëf maken. Je kan ervoor kiezen om bepaalde stukken meer af te scheren en ook kan je de carver gebruiken om de randjes af te ronden. Het is wel wijs om hiermee te oefenen en belangrijk om niet in de tuftstof te scheren, dus niet te diep te gaan. Deze machine kan met geleider worden gebruikt voor een gelijkmatig resultaat of zonder. LET OP: deze machine is niet hetzelfde als een standaard trimmer. Het is een heavy duty machine, dus krachtiger en veel beter in staat om te blijven werken bij de kleine stofdeeltjes die er vrijkomen bij het scheren.

High pile tuftgun / hoog polige tuftgun

De high pile tuftgun of hoog polige tuftmachine is een machine die recentelijk op de markt is gekomen. Waar je voorheen voor hoog polig tuften nog een compressor nodig had, is dat bij deze machine niet nodig. Met deze machine kan er echt veel reliëf, heel snel worden aangebracht in je werk. Deze kan 3,5 of 4.5cm staafjes tuften. Belangrijk om te weten is dat deze machine en stuk groter, zwaarder en luider is. Dit alles omdat de tuftgun natuurlijk zwaarder werk moet verrichten.

Mocht je nog vragen hebben na deze blog, reageer dan hieronder of neem contact met me op via het contactformulier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *