Tuftinspiratie

Hoe bedenk je nou wat je wil gaan tuften, waar haal je inspiratie vandaan, tot waar reiken de mogelijkheden? In deze blog zal ik proberen zo goed mogelijk deze vragen te beantwoorden.

Ik hoor nog regelmatig tijdens workshops dat mensen zeggen: “dit is zo leuk, ik wist niet eens dat dit bestond” en toch begint tufting overal ter wereld veel bekendheid te krijgen en steeds groter te worden. en de grenzen van het tuften zijn nog lang niet bereikt. Natuurlijk is er een grens van de details die je kan toevoegen, maar ook die wordt steeds weer verlegt. Het aantal toepassingen wordt ook dagelijks nog uitgebreid. Dus er worden niet alleen tapijten van gemaakt, maar ook fotolijsten, bloempotten, kerstballen, kussens en ga zo maar door. Dat is het gave van zo’n “nieuwe” hobby, de grenzen moeten nog gevonden worden.

Inspiratie

Iedereen vind natuurlijk op andere plekken inspiratie, maar ik zal hier toelichten op welke manier ik inspiratie vind.

Weinig ervaring

Voor de tufters met weinig ervaring is het vaak aangenaam om te zoeken tussen het werk van anderen. Zolang je iets voor jezelf maakt of een cadeau maakt, mag je maken en eventueel namaken wat je wil. Je kan natuurlijk ook een bestaande illustratie naar eigen hand zetten. Een goede plek om bestaand werk te vinden is via de socials.

Pinterest

Op Pinterest staat een eindeloos bibliotheek van pins over tufting. Zo vind je artiesten die tapijten voor zichzelf maken en voor de verkoop. Je kan zoeken op “tufting”, maar ook “punch needle” geeft geweldige pins die makkelijk te tuften zijn.

Instagram

Ook Instagram staat vol met inspiratie. Hier zijn bijvoorbeeld ook “reels” te vinden met uitleg over bepaalde technieken. Populaire hashtags zijn: #tufting #tuftgun #rugmaking.

TikTok

En natuurlijk staat TikTok ook helemaal vol. Deze filmpjes zijn vaak meer ter vermaak, maar de oplettende kijker kan hier veel van leren en in ieder geval inspiratie opdoen. Je kan zoeken op #tufting #tufttok.

Meer ervaring

Als je wat meer ervaring op hebt gedaan kan je misschien ook op andere plekken inspiratie vinden. Misschien als je buiten wandelt en een mooie bloem ziet of misschien maak je wel portretten van kinderen of huisdieren. Daarnaast kan je ook nog omdenken. Je bepaald bijvoorbeeld welke kleuren je gebruikt, misschien moet het tapijt wel ergens bij passen. Vervolgens kan je gewoon gaan tekenen op je doek en iets maken wat enig is van zijn soort. Of je zoekt patronen op en geeft er je eigen invulling aan. Ook kan je natuurlijk van alle inspiratie een abstracte versie maken.

Ik hoop dat ik je wat meer op weg heb kunnen helpen en heel veel plezier met het vinden van jouw inspiratie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *