Daar heb je het dan, de BTW

Elke groeiende ondernemer die klein begint moet er op een moment aan geloven en moet BTW gaan betalen. Na 8 maanden gebruik te hebben gemaakt van de KOR (kleine ondernemers regeling) hebben mijn inkomsten een grens bereikt waardoor ik verplicht ben om BTW te gaan betalen over alle inkomsten.

Goed en slecht nieuws

Voor mijn bedrijf is dit goed nieuws, want dit betekend dat het groeit. Voor mij betekend het helaas wat meer administratieve rompslomp. Goed nieuws is ook dat ik over al mijn inkopen 21% terug krijg, maar ik moet dus ook 21% betalen over alle inkomsten.

Goed nieuws is dat ik dit met de meeste producten redelijk kan opvangen en dat die prijzen niet omhoog gaan. Slecht nieuws is dat per december de prijzen van de workshop omhoog gaan, omdat daar eigenlijk geen marge op zat.

Betaalbare workshop

Voor mij blijft het belangrijk dat de workshop betaalbaar blijft en toegankelijk voor zoveel mogelijk mensen. Daardoor ben ik ook kritisch op het gebruik van materialen. De prijs gaat omhoog naar 79,95 euro. Dit is gelukkig nog een uitstekende concurrerende prijs met de markt.

Alle eerder uitgegeven prijzen en cadeaubonnen/ codes zijn geüpgraded naar de nieuwe prijs en daar kan dus nog steeds een volledige workshop van gekocht worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *