Tuft and hydrate

De temperaturen beginnen langzaam op te lopen, dit is vaak het moment dat mensen het wat rustiger aan gaan doen. De ervaren tufters weten dat tuften een “warme” hobby is, maar is dat reden om je tuftgun neer te leggen tot de herfst? Ik vind van niet en met de volgende tips kan jij ook lekker verder tuften in de zomer.

1. Koele ruimte

De eerste is misschien een inkoppertje, maar als het mogelijk is, tuft dan in een koele ruimte. Een kelder of airco kan hierbij de oplossing zijn. Nou wil je misschien niet je hele frame verplaatsen, maar op een klein frame kan je ook hele mooie dingen maken en die is zo gebouwd toch?

2. Tufttijden

Daarnaast kan je misschien beter in de middag je tuftgun laten rusten en lekker in de ochtend of de avond tuften.

3. Pauzeer en drinken

Maar ook dan geldt nog dat het fijn is om het rustig aan te doen en tussendoor met wat lekkers te drinken extra vaak je eigen werk te bewonderen.

4. Klein werk

Als je dan toch een kleiner frame gebruikt kan je de focus ook leggen op wat kleinere werken. Een bloempotje of onderzetters zijn ideale werkjes waar je toch je “ei” in kwijt kan, maar niet al te veel energie kosten.

5. Deadline

Mocht je tapijten op bestelling maken, kan ik echt aanraden om je deadline niet te strak neer te zetten. Als mensen investeren in zoiets moois, vinden ze het vaak prima om ook iets langer te wachten.

Wat ik niet kan aanraden is het gebruiken van een ventilator. Toen ik op de hemelvaartmarkt stond vorige maand, was het heerlijk weer alleen de wind blies iedere keer de draad tussen de spijkers van mijn frame. Maar als je de ventilator goed kan richten moet het geen probleem zijn 😉

Maar waarschijnlijk de belangrijkste reden om te blijven tuften is alle inspiratie die de zomer kan opleveren. Wacht je daarmee tot de herfst worden ze misschien wel verdrongen voor nieuwe herfstinspiratie. Dus doe het rustig aan, drink goed, maar blijf tuften!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *